V pátek 12. 1. 2018 oslavil neuvěřitelnou osmdesátku muž, bez něhož si atletiku v Jičíně nedovedeme představit. Zasvětil jí 55 let života a to je víc než polovina atletické historie v našem městě a je to vlastně celá historie novodobá.

Vlastimil Jenček (*1938), nenápadný chlapec ze Starého Místa, kterému učaroval sport a jako většina vrstevníků prošel jičínskou všesportovní průpravou od cyklistiky přes lyžování a skály, aby nakonec zůstal věrný královně sportu – lehké atletice. Vytrvalost, kterou mu daly sudičky do vínku, uplatňoval jako závodník a později úspěšný trenér se zarputilostí sobě vlastní ji rozvíjel u svých svěřenců. Celé generace mladých nadějí mu prošly rukama, desítky a stovky talentů přivedl na stupně vítězů v celostátních soutěžích a ti nejlepší z nich dokonce reprezentovali naši zemi. Co paměť sahá, vždy byl a je stále obklopen partou mladých lidí, kterým dokázal pomáhat ve sportu, ale uměl jim poradit často i ve vážných životních rozhodnutích. V trenérských a funkcionářských kvalifikacích to dotáhl až na samý vrchol. Je uznávanou autoritou, kterou znají na všech atletických stadionech v republice.  Vlasta Jenček se už dávno stal jičínskou atletickou legendou která má své místo v naší síni slávy.

Přejeme mu do dalších let hodně zdraví, radosti z úspěchu svých svěřenců a aby mu elán a energie, kterou celý život rozdává, vydržely i do dalších let. Vlastíku, atletika tě potřebuje!

Členové oddílu AC TJ Jičín