Od pátku 9. do neděle 11. února soutěžili nejlepší čeští vícebojaři na mistrovství republiky v Praze. Jičínskou atletiku reprezentovala v kategorii dorostenek Daniela Volná a mezi juniory Jan Rejha. Spokojenější se domů vracela Daniela, která absolvovala svůj druhý pětiboj a vybojovala bronzovou medaili. Mezi favority na medaili patřil i Honza, ale neúspěch na základní výšce ve skoku o tyči jej odsunul až na místo páté.

Daniela svůj bodový zisk opírala především o své silné skokanské disciplíny. Ve skoku vysokém zdolala laťku ve výšce 172 centimetrů a ve skoku dalekém zapsala 577 centimetrů. Svoje maximum v závodě překážkářek posunula na čas 8,89 sekund. Ve vrhu tříkilovou koulí se dostala pouze na metu 8,79 metrů a tak až v závěrečném běhu na 800 metrů potvrdila svůj úspěšný atak na bronzovou medaili.

Honza svůj sedmiboj zahájil úspěšně a po prvním dnu byl druhý. Šedesátimetrovou trať zaběhl za 7,35 sekundy, v dálce zapsal 660 centimetrů, trochu ztratil ve vrhu šestikilogramovou koulí (10,90 metru), ale ve výšce zdolal laťku na 187 centimetrech. Druhý soutěžní den zahájil velmi dobrým časem na trati 60 metrů překážek, ale poté následovalo nešťastné zaváhání v tyčkařské soutěži a propad na osmé místo pořadí. Velkou bojovností na trati 1000 metrů, kde zaběhl čas 2:52,56, se ještě dokázal posunout na konečnou pátou příčku.

Přestože se oba jičínští atleti domů vraceli s různorodými pocity, oba dokázali, že jsou velkými talenty a jistě o nich uslyšíme i v letní sezóně.

Kompletní výsledky lze najít na www.atletika.cz