Svá premiérová představení na vrcholné žákovské akci zažili Martin Menčík a Lucie Kozlová v Jablonci nad Nisou ve dnech 22. a 23. září. V sychravém podzimním počasí se představili oba dokonce ve dvou disciplínách, přičemž Lucie absolvovala ještě štafetu na 4×60 metrů.

Nejlepšího umístění dosáhl Martin Menčík v hodu diskem (žáci hází disk o váze jednoho kilogramu). Dokázal si totiž nečekaně vylepšit osobní maximum na 43,22, což v konečném zúčtování znamenalo šesté místo pro jičínského reprezentanta.

Naopak mírné zklamání přišlo v oštěpu (600 gramů), kde měl svěřenec pana Bohuslava Klimpla možná ještě větší ambice. Soutěž se mu však nevydařila dle očekávání a jeho nejlepší výkon měřil 46,14, ačkoli v sezóně již dokázal překonat i padesátimetrovou hranici. Umístil se i přesto na velmi pěkném devátém místě.

Podobně úspěšné závody absolvovala sprinterka a svěřenkyně trenéra Vlastimila Jenčka, Lucie Kozlová. Ta běžela oba nejkratší hladké sprinty, tedy běh na 60 a 150 metrů. V sobotu se na šedesátce prezentovala desátým místem za čas 8,05. V neděli dokázala obsadit ještě o jednu příčku lepší umístění na stopadesátce. Místo deváté za čas 19,33 je velmi pěkným výsledkem, i když Lucku mohlo trochu mrzet, že finále, kam postoupilo osm nejlepších atletek, ji uniklo o pouhou jednu setinu sekundy!

První den šampionátu běželo ještě kvarteto Anna Bleptová, Aranka Lorencová, Jolana Jandurová a Lucie Kozlová nejkratší sprinterskou štafetu. Časem 31,25 obsadily naše starší žákyně a svěřenkyně trenérů Vlastimila Jenčka a Jany Naušové desáté místo.

Všem účastníkům gratulujeme k velmi zdařilé reprezentaci atletického oddílu a města Jičína a přejeme jim další sportovní úspěchy.