Praha – O uplynulém víkendu hostila atletická hala v pražské Stromovce výkvět české mládežnické atletiky při Mistrovství republiky dorosteneckých a juniorských kategorií. Jičínskou atletiku reprezentovaly Kateřina Půhoná, Daniela Volná a Anna Kochová.

Náročný sprinterský program měla juniorka Kateřina Půhoná. Nejprve absolvovala rozběh na 60 metrů překážek, který ovládla a zajistila si postup do finálového běhu. Následně si druhým místem v rozběhu na 60 metrů hladkých v letošním osobním maximu 7,76 vybojovalo rovněž postup do finále. Ve finálovém souboji na překážkové trati sice nezopakovala týden starý výkon z Ostravy, ale časem 8,60 vybojovala třetí místo a získala bronzovou medaili. K finále hladké šedesátky, které následovalo půl hodiny po překážkách, nenastoupila.

Neméně náročný program měla před sebou rovněž Daniela Volná, která měla startovat na překážkách, sprintu na 200 metrů a své parádní disciplíně, skoku dalekém. Z důvodu zranění, které si přivodila začátkem týdne, startovala pouze v dálce. Přes zdravotní komplikace si doskočila pro bronz za výkon 574 centimetrů, což je sice daleko za jejími výkony z minulých závodů, ale přesto velkým úspěchem.

Běžkyně Anna Kochová se postavila na start závodu na 3000 metrů juniorek. Dosaženým časem 11:20,93 minut, zůstala za očekávaným výkonem a obsadila deváté místo.

Dvě bronzové medaile z víkendu symbolicky zakončily, z pohledu jičínské atletiky, velmi úspěšnou halovou sezónu. Velmi kvalitní výkony, především mladých, jičínských atletů jsou příslibem pro hlavní letní sezónu, kde družstvo žen bude bojovat v první lize, muži v lize druhé a mládežnická družstva oddílu se budou snažit o postup do vyšších fází soutěže z přeborů libereckého kraje. Velké šance také dávají talentovaným závodníkům a závodnicím v soutěžích jednotlivců na všech úrovních.