Jablonec – V sobotu se do Jablonce sjely atletické naděje libereckého kraje, aby se utkaly o přebornické tituly v kategorii staršího žactva. Jičínská výprava měla početné zastoupení a přivezla domů z měření sil s kvalitní konkurencí šest medailí a řadu dalších předních umístění.

Dvě zlata vybojovala na sprinterských tratích 60 a 150 metrů Lucie Kozlová, přestože startovala po pauze způsobené zraněním. Zlato získala na trati 1500 metrů s překážkami Barbora Plevová. Stříbrnou příčku obsadila v závodě na 200 metrů překážek Anna Bleptová. V silné konkurenci závodnic na 800 metrů se neztratila Veronika Suchardová a po zásluze si odvezla bronz. Medaili stejné hodnoty získal také Adam David Tměj v soutěži diskařů.

Těsně pod stupni vítězů skončily Barbora Pitrová v závodě oštěpařek a Anička Bleptová na trati 100 metrů překážek. Dvě páté příčky přidal k bronzu Adam – ve skoku dalekém a závodě na 300 metrů.

Poděkování patří trenérům Janě Naušové a Vlastimilu Jenčkovi, kteří mladé atlety vedou. Kompletní výsledky naleznete na www.atletika.cz.