S ohledem na dnešní rozhodnutí Vlády České republiky o vyhlášení nouzového stavu, kdy se s účinností od 13. března 2020 od 6 hodin zakazují hromadné akce, kde je najednou více než 30 osob, dále zákaz vstupu na vnitřní sportoviště apeluje Český atletický svaz na pořadatele atletických závodů včetně závodů mimo dráhu, krajské atletické svazy a oddíly a kluby ČAS o dodržování tohoto rozhodnutí.

V této chvíli platí omezení například i na valné hromady krajských atletických svazů s účastí nad 30 osob (spolková činnost). Omezení platí i pro atletické tréninky v atletických halách. S ohledem na vyhlášený nouzový stav ruší Český atletický svaz mistrovství České republiky v chůzi, mezistátní utkání a chodecký mítink, který se měl uskutečnit 4. dubna v Poděbradech a již dříve rozhodl také o zrušení mistrovství České republiky v přespolním běhu dorostenců, dorostenek, starších žáků, starších žákyň, mladších žáků a mladších žákyň, které se mělo uskutečnit 28. března v Táboře. O náhradním termínu konání mistrovství České republiky v chůzi, mezistátního utkání a chodeckého mítinku Poděbrady a mistrovství České republiky v přespolním běhu mládeže rozhodne Předsednictvo Českého atletického svazu. Vzhledem k faktu, že byla uzavřena všechna sportoviště a prostory, kde měla proběhnout školení a semináře ČAS a vzhledem k zákazu hromadných akcí přes 30 osob (spolková činnost) se Český atletický svaz rozhodl přesunout všechny vzdělávací akce (školení a semináře) na pozdější termíny. V tuto chvíli není možno stanovit přesný náhradní termín. Finanční stránka akcí a vrácení poplatků účastníkům seminářů a školení budou řešena v příštím týdnu. Český atletický svaz je v otázkách dnešního rozhodnutí Vlády České republiky svým členům k dispozici pro dotazy a konzultace na emailu atletika@atletika.cz.