V pondělí 25. května byla odstartována atletická sezóna i u nás v Jičíně. V rámci projektu Votvírák LKAS (Libereckého krajského atletického svazu) jsme uspořádali pro nadějné atletky a atlety z kategorie staršího žactva čtyřboj. Ačkoli se závodů účastnili pouze domácí svěřenci, sešlo se jich na startu rovných 50!

Čtyřboj byl tvořen sprintem na 60 metrů, skokem (výběr mezi skokem dalekým a vysokým) hodem kriketovým míčem (starší žactvo mohlo místo kriketu zvolit vrh koulí) a závěrečnou delší tratí – dle pohlaví a věku se běželo 600, 800 nebo 1000 metrů.

Kategorii mladších žákyň ovládla Aneta Rajmová před Sárou Rejlkovou a Elenou Brožkovou. Mezi staršími kolegyněmi se nejvíce dařilo Barboře Plevové, druhá dokončila čtyřboj Kateřina Havelková a třetí Klára Horáčková. V kategorii mladších žáků zvítězil Tadeáš Berný před Jakubem Ticháčkem a Matyášem Munzarem. Mezi staršími atlety dominoval Štěpán Resl, za ním se na pomyslných stupních seřadili Tomáš Janda a Jáchym Krabec.

Ačkoli počasí nebylo úplně příznivé, závod probíhal v příjemné domácí atmosféře a můžeme ho hodnotit jak z hlediska počtu účastníků, tak z hlediska předvedených výkonů jako vydařený.

Kompletní výsledky najdete zde: https://online.atletika.cz/vysledky/43644

V pondělí 1.6. nás čeká projekt Spolu na startu a následující den 1. závod mladšího a nejmladšího žactva.