Kompletní sestava. Zleva: Tadeáš Berný, Lucie Ulvrová, Adam Zikmund, Aneta Rajmová, Tomáš Dolejší

Krajský přebor ve víceboji mladšího žactva se konal v neděli 21. června v Rumburku. Na cestu do nejvzdálenějšího koutu Libereckého atletického kraje se vydala z Jičína hned čtveřice mladých závodníků. Zpět do Českého ráje jsme pak přiváželi mnoho překonaných osobních rekordů a především dvě zlaté medaile. Aneta Rajmová a Tadeáš Berný se totiž stali krajskými přeborníky v pětiboji, který je pro tuto kategorii složen z překážkového sprintu, hodu kriketovým míčkem, běhu na 60 metrů, skoku dalekého a závěrečné osmistovky.

Závod začal výborně už šedesátkou překážek, kde si všichni naši závodníci vylepšili osobní rekordy: Aneta Rajmová 10,02, Lucie Ulvrová 10,98, Tadeáš Berný 9,53 a Tomáš Dolejší 12,29. Aneta a Tadeáš se tím dostali na první pozice průběžného bodového hodnocení, které neopustili až do konce.

V míčku se skvěle dařilo hlavně klukům, Tadeáš hodil 54,65, Tomáš 44,13. Mezi dívkami se dařilo lépe Lucce (37,60) než Anetě (32,87). Anetka pak ovšem skvěle zabodovala na hladkém sprintu (8,50), stejně jako Táda (8,24). Lucka běžela 9,15 a Tomáš 9,32. Ve skoku dalekém opět panovala Aneta Rajmová, byť na svoje poměry předvedla průměrný výkon 464. Lucka po delší době překonala čtyřmetrovou hranici skokem dlouhým 402 centimetrů. Mezi kluky Tadeáš svůj nejlepší pokus přešlápl, přesto si z Rumburku odvezl nový osobák 464. Tomáš zaostal za svým osobákem výkonem 383.

Pětiboj zakončily naše mladé naděje během na osm set metrů, kde nešlo pouze o pořadí v krajském přeboru, ale také o co největší bodový zisk pro postavení v celorepublikových tabulkách, které je rozhodující pro nominaci na mistrovství republiky. Tadeáš zvládl svůj závod famózně za 2:28,71. Tomáš zaběhl také skvěle (2:50,23). Mezi dívkami zvítězila naše výborná Anetka (2:37,85), velkou pochvalu za odvážně rozběhnutý závod zaslouží i Lucka (3:15,73).

Napjatě jsme čekali na to, až se sečtou body, byť o vítězství Anety a Tadeáše nebylo už po doběhu posledního závodu pochyb. Aneta sečetla 2740 bodů, čímž se toho času zařadila na osmé místo v celorepublikových průběžných tabulkách. Tadeáš na tom byl ve srovnání ještě lépe, jeho 2288 bodů stačilo mezi chlapci z celé republiky na průběžné třetí místo! Na čtvrtém místě v závodě dívek navíc skončila Lucka, se součtem 1962 bodů to bylo necelých 200 bodů za bronzem. Tomáš obsadil velmi pěknou desátou příčku s 1163 body.

Z Rumburku jsme tak odjížděli naprosto spokojení, dvě zlaté medaile v této kategorii jsou nevídaným úspěchem. Radost svým trenérům Miroslavu Hnátovi a Adamu Zikmundovi udělali ale předvedenými výkony a úsilím všichni čtyři svěřenci. Nezbývá než se dobře připravit a pořádně těšit na mistrovství republiky, které proběhne v pátek 24. července v Praze.

Kompletní výsledky naleznete zde: https://online.atletika.cz/vysledky/44728