Velmi slibný začátek sezóny předvedla jičínská vytrvalkyně a svěřenkyně trenéra Luby Pokorného mladšího, když v rozmezí čtrnácti dnů vybojovala hned dva cenné kovy na mistrovstvích republiky. V prvním případě se jednalo o MČR v půlmaratonu, ve druhém o MČR v běhu na 10 000 metrů na dráze.

Půlmaratonské klání se konalo v Pardubicích dne 15. dubna a Gábina byla dokonce pasována některými médii na favoritku závodu. Ona ale sama moc dobře věděla, že příprava před závodem neprobíhala úplně hladce, takže nakonec i stříbrná pozice v čase 1:20:01 při poněkud větrném závodu může být hodnocena jako krásný výsledek. Za vítězkou Evou Filipiovou z Brna zaostala o pouhých 16 sekund, za svým loňským výkonem na stejné trati pak o 3 minuty a 21 sekund.

O dva týdny později, tedy v sobotu 29. dubna, proběhlo v Žilině mistrovství ČR a SR na dráhové desítce, což představuje plných 25 kol na tradičním atletickém oválu. Zde obsadila Gabriela mezi Češkami krásnou bronzovou pozici ve výkonu 35:56,15, přičemž na vítězku Terezu Hrochovou chybělo přibližně 43 sekund a na druhou v pořadí, Barboru Lampovou, chybělo 29 sekund.

Oba závody značí velmi slibnou formu. Gábina již teď jistě pilně regeneruje a připravuje se na další běžecká klání.

Gábina šťastně v cíli žilinského závodu na 10 000 metrů. Foto: Ján Súkup