V sobotu 27. ledna se vypravila nepočetná skupina jičínských atletů a atletek na halový krajský přebor dospělých jednotlivců do Jablonce nad Nisou. Domů si potom odvážela kompletní sbírku cenných kovů.

Nejlepším výkonem a novým osobním rekordem se blýskla Daniela Volná ve skoku do dálky. Ve velmi slušné konkurenci si dokázala posunout osobní maximum na 595 centimetrů, čímž se řadí minimálně do širší republikové špičky. K tomu přidala ještě těsně nepostupové deváté místo na hladké šedesátce (8,22).

V trojskoku ji napodobila zkušená závodnice Jarča Vaněčková, když ovládla soutěž výkonem 11,32 cm. Navíc zdatně bojovala i v tyči, kde skončila čtvrtá za překonání laťky ve výšce 270 centimetrů. Úspěšné skokanské trio potom doplnil výškař Tomáš Čapek, který si z Jablonce odvezl bronz za nové halové maximum 190 cm.

Sadu medailí zkompletovala stříbrem Kateřina Půhoná na šedesátce s překážkami. Trať zdolala v čase 9,22. K tomu přidala pěkné čtvrté místo na dvousetmetrovém sprintu výkonem 27,29 s.

Na nejkratším sprintu žen se nejvíce dařilo Adéle Brádlerové. Ta po vleklých svalových problémech zaběhla v rozběhu 8,15 a ve finále skončila šestá, byť si výkon již nezlepšila (8,26).

Potěšující může být také účast skupiny mladých závodnic z kategorií staršího žactva a dorostu, které vyzkoušely sprinterské tratě na 60, 200 a 4×150 metrů. Jmenovitě se jednalo o Lucii Kozlovou, Annu Bleptovou, Terezu Flaxovou, Nelu Jandurovou a Aranku Lorencovou.

Výpravu dále doplnili Hana Vodičková (dělené 6. – 7. místo v tyči – 200), Radek Kahánek na trati 1500 metrů a dorostenec Jakub Podhájský ve skoku dalekém.

Halová sezóna bude pokračovat krajskými přebory ostatních věkových kategorií a my pevně věříme, že jičínští atleti navážou dalšími pěknými výkony a medailovými zisky.