V sobotu 10. 3. 2018 se do atletické haly pražského Olympu ve Stromovce sjeli dříve narození atleti z celé republiky k Mistrovství ČR veteránů v hale. Věkové rozpětí bylo tradičně široké, od nejmladších veteránů – čerstvých pětatřicátníků, až po osmdesátníky.

Foto – bez vrhače Bohuslava Klimpla, který zrovna reprezentoval oddíl na venkovní ploše.
Zleva: Terezie Kopecká, Hana Vodičková, Milan Trejbal, Jaroslava Vaněčková

 

Náš oddíl reprezentovalo pět závodníků a závodnic. Hned tři z nich získali medaile v tyčkařském sektoru – Jaroslava Vaněčková zvítězila výkonem 280cm, stříbrnou medaili vybojovala v novém halovém rekordu kategorie W50 Hana Vodičková za 230cm, a v kategorii mužů byl Milan Trejbal bronzový ve výkonu 305cm.

Jediný běh na dráze z našich závodníků absolvovala Jaroslava Vaněčková, a sice sprint na 60m překážek, kde zvítězila v čase 9,81. Zlatý hattrick jí “pokazila” pouze stříbrná medaile v trojskoku (10,98cm).

Ve skokanských disciplínách startovala také Terezie Kopecká, která vyhrála závod ve skoku dalekém (467cm), bronz získala ve skoku vysokém za 142cm, a páté místo v trojskoku (9,52m).

Protože vrhači tvoří velkou část veteránské základny, uskutečňují se v rámci halového MČR kromě vrhu koulí v hale i dlouhé hody na venkovní ploše. Jičínské vrhače zastupoval v kategorii M60+ Bohuslav Klimpl, kterému těsně unikla bronzová medaile v oštěpu (29,35m), desátý byl v hodu diskem (21,89m) a patnáctý v nabitém startovním poli vrhu koulí (8,45m).

Po tomto úspěšném mistrovství nezbývá než využít motivaci a pokračovat v tréninku na letní sezónu, která je kromě MČR na dráze (letos v Rumburku) bohatá i na tradiční veteránské závody, tzv. veteraniády.

 

Za jičínskou výpravu sepsala Terezie Kopecká