V sobotu 9. června absolvovalo družstvo mužů svůj druhý ligový závod, tentokrát na atletickém stadionu v Pardubicích. Po úvodním sedmém místě z osmi účastníků letošní druhé národní ligy (skupina C) bylo potřeba přidat a odlepit se od dna tabulky. Již před závody bylo bohužel jasné, že kvůli neúčasti několika opor budou mít atleti nejednoduchou pozici. Obavy se potvrdily a AC TJ Jičín obsadil poslední osmou pozici, byť s nevelkou ztrátou pěti vedlejších bodů za rivaly z Moravské Třebové.

Ačkoli mezi družstvy se Jičín příliš neprosadil, některé individuální výkony měly vynikající úroveň. Jičíňáci se dokázali v jednotlivých disciplínách hned pětkrát umístit na druhé příčce, dvakrát se to podařilo nové opoře týmu – Ondřeji Mikešovi. Ve skoku do dálky zaznamenal výkon 657 a na dvoustovce běžel famózně za 22,58. Takhle rychlou dvoustovku jsme v Jičíně neviděli od dob skvělého sprintera Miroslava Šulce. Ondrovi je navíc teprve šestnáct let, takže jeho potenciál je obrovský.

Fenomenální výkon předvedl opět Lubomír Pokorný, tentokrát v běhu na 1500 metrů, kde obsadil druhé místo časem 4:14,74. Jeho takticky vyzrálý výkon vyvolal nadšení a obdiv u všech výprav, v cíli mu pak gratulovala Jarmila Kratochvílová, která se účastní této ligové skupiny jakožto trenérka čáslavských závodnic a závodníků.

Další dvě druhé příčky pak přidali skokani. Tomáš Čapek zaostal výkonem 191 o dva centimetry za svým osobním rekordem, Adam Zikmund byl druhý v trojskoku za 13,06, stíhán na třetím místě Petrem Stojanovem (12,75). Petr pak velmi dobře zabodoval na obou překážkových tratích (pátý na krátkých a osmý na dlouhých překážkách), Adam si zase vylepšil osobní rekord v dálce (632) a obsadil šestou příčku.

Na trati 3000 metrů s překážkami ještě sedmým místem zabodoval Ondřej Brunner, mezi kladiváři byl devátý Luboš Novák. Naději na lepší umístění nedala jičínským závodníkům ani závěrečná štafeta na 4×400 metrů ve složení Stojanov, Pokorný, Doležal, Zikmund, která skončila osmá.

Před třetím kolem čeká jičínské mužstvo důležitý úkol, a to zkonsolidovat síly. Soupeři z Ústí nad Orlicí a Moravské Třebové jsou v tabulce po dvou kolech na dostřel, takže není rozhodně nic ztraceno!