Praha – O víkendu se sešli nejlepší čeští atleti na mistrovství republiky v dorosteneckých a juniorských kategoriích v Praze na stadionu na Julisce. Jičínská atletika byla vidět, i když ne všem se podařilo naplnit své ambice.

Jedním z nejlepších výkonů mistrovství se blýskl oštěpař Martin Florian, který svým mistrovským hodem 73,67 metru překonal nejenom rekord mistrovství v dorostenecké kategorii, když vymazal z historie jedenáct let starý výkon současné české oštěpařské jedničky Jakuba Vadlejcha, ale i o více jak pět metrů i limit pro účast na mistrovství Evropy závodníků do 18 let, které proběhne 5. až 8. července v maďarském Györu. Martin tak potvrdil svůj veliký talent, když se hodu oštěpem věnuje teprve třetím rokem a jistě o něm v budoucnu ještě hodně uslyšíme. Prvním trenérem byl ing. Bohumil Klimpl a v současnosti ho vede na sportovním gymnasiu v Jablonci pan Maška.

Přes výborné páté místo ve skoku vysokém za 166 cm nebude se svým výkonem jistě spokojena dorostenka Daniela Volná, která chtěla rovněž atakovat účastnický limit do Györu ve skoku dalekém, ale po dvou nezdarech se výkonem ve třetím pokusu 514 cm musela spokojit pouze se 14tým místem.

Osmou příčku v závodě dorostenek na 3000 metrů vybojovala Anna Kochová. Těsně za postupem do finále překážkových sprintů zaostali dorostenka Kateřina Půhoná, když jí ani osobní zlepšení na 14,37 nestačilo na lepší než deváté místo a dokonce dvakrát stejné místo zbylo i na juniora Jana Rejhu v závodě dálkařů, když dolétl na značku 644 cm a v závodě na 110 metrů překážek.