Jablonec nad Nisou – V sobotu 2. února se do jablonecké atletické haly sjeli mladí atleti z libereckého a královéhradeckého kraje, aby se zde utkali o přebornické tituly v kategoriích juniorů, dorostu a staršího žactva. Jičínská výprava byla nadmíru úspěšná, když se vracela se ziskem čtyř zlatých, pěti stříbrných a tří bronzových medailí a řadou dalších finálových umístění.

Dvojnásobnou přebornicí libereckého kraje se stala Kateřina Půhoná, která byla nejrychlejší juniorkou na trati 200 metrů a na šedesátimetrovém sprintu s překážkami. Zlato a stříbro mezi staršími žákyněmi získala nadějná sprinterka Lucie Kozlová, která byla nejrychlejší na trati 60 metrů a druhá skončila v závodě na 150 metrů. Přebornický titul na nejkratší trati vybojovala rovněž juniorka Magdaléna Menčíková. Navíc si odvezla bronzovou medaili ze závodu na 200 metrů. Dvě stříbrné medaile ve svých doplňkových disciplínách běhu na 60 metrů překážek a běhu na 200 metrů získala Daniela Volná mezi dorostenkami. Tu čeká příští týden první vrchol sezóny, Mistrovství republiky v halovém pětiboji, kde obhajuje loňský bronz. Dařilo se i běžkyním. Dvojnásobnou radost zařídily na trati 800 metrů žákyně Veronika Suchardová, která si doběhla pro druhé místo a hned za ní skončila Bára Plevová. Mezi juniorskými mílařkami se na trati 1500 metrů prosadila na třetí místo Anna Kochová. V závěrečných štafetách na 4×150 metrů skončily na druhém místě starší žákyně ve složení Pitrová, Horáčková, Lorencová a Kozlová. Kompletní výsledky na www.atletika.cz

Mladá jičínská atletická generace zahájila výborně halovou sezónu a nezbývá než všem popřát, aby se jim stejně dařilo i na nadcházejících Mistrovstvích republiky v jednotlivých kategoriích. Rozhodně nejsou bez šancí na přední umístění.