Halový krajský přebor jednotlivců mladšího žactva, tedy atletů a atletek narozených v letech 2006 a 2007, se konal v sobotu 16. února 2019 v Jablonci nad Nisou.  Oddíl AC TJ Jičín zde reprezentovalo osm chlapců a šestnáct dívek, kteří všichni navštěvují tréninkovou skupinu Miroslava Hnáta a Adama Zikmunda. Vyzkoušeli si dvě až tři individuální disciplíny dle svého vlastního výběru, na závěr pak všichni absolvovali štafetu na 4×150 metrů.

Hned dvojitou radost přinesla soutěž koulařek. Lucie Ulvrová a Pavlína Drahoňovská patřily k aspirantkám na medailová umístění, což se také potvrdilo. Lucka vrhla dvoukilogramovou kouli do vzdálenosti 9,19 metru, o pouhý jeden centimetr za ní zaostala Pája a společně tak mohly slavit druhé a třetí místo v soutěži. Vítězka Čepeláková z Rumburku předvedla 10,43.

Medailistky z koule Lucie Ulvrová (vlevo) a Pavlína Drahoňovská (vpravo)

Neskutečné výkony předvedly hned čtyři jičínské závodnice v druhém běhu na tři sta metrů. Sára Rejlková vyrazila odvážně a úchvatné tempo vydržela až do konce. Výtečným časem 47,68 obsadila celkové druhé místo a na krk tak mohla pověsit medaili ze stříbra. V cílové rovince ji dotahovala Kateřina Havelková a časem 48,23 nakonec brala bramborovou medaili. Celkově sedmé a osmé místo připadlo na Viktorii Bártovou (49,30) a Elenu Brožkovou (49,79).

Stříbrná Sára Rejlková v závodu na 300 metrů

Další bramborovou medaili vybojovala dívčí štafeta ve složení Viktorie Bártová, Kateřina Havelková, Sára Rejlková a Aneta Rajmová. Ačkoli dívky předvedly své maximum a závod zvládly i skvěle takticky, musely se nakonec sklonit před záplavou černozelených dresů domácího LIAZu Jablonec. Jejich tři štafety totiž obsadily všechny medailové příčky!

Z dalších výsledků do osmého místa musíme zmínit ještě šesté místo Anety Rajmové na šedesátce překážek (11,27), přičemž mezi závodnicemi narozenými v roce 2007 byla nejlepší. Vedle medailistek z koule jsme dále obsadili sedmá místa mezi vrhači v obou soutěžích. Sedmá byla Kateřina Havelková (8,46) a mezi chlapci patřila rovněž sedmá pozice Tadeáši Vojtkovi. Jeho výkon činil 7,35 (koule vážila tři kilogramy).

Za své výkony se ale nemusí stydět žádný ze zúčastněných sportovců. Téměř všichni si překonali nějaký osobní rekord a nasbírali cenné zkušenosti. Přejeme jim i nadále hodně radosti z trénování a závodění!