V sobotu 25. ledna se v Jablonci nad Nisou uskutečnil halový krajský přebor dospělých atletů a atletek. Tradičně zde závodí společně Liberecký a Královéhradecký kraj, přičemž medailisté se vyhlašují pro každý region samostatně. Oddíl AC TJ Jičín, který patří do kraje Libereckého, se zúčastnil ve velmi pěkném počtu sedmi mužů a čtrnácti žen a podařilo se mu získat celkem jedenáct cenných kovů.

Krajskými přebornicemi se staly Kateřina Půhoná a Magdaléna Menčíková. Kačka nenašla konkurenci na šedesátce překážek a dominovala časem 8,50, Majda si zase skvěle poradila ve své nové disciplíně – skoku dalekém, když zvítězila výkonem 546 cm a vypálila tak rybník jablonecké dálkařské škole. Obě dívky se pak setkaly na stupních vítězů za nejkratší sprint, kde naopak zvítězila domácí hvězda Adéla Novotná (7,71). Kačka byla druhá (7,82) a Majda třetí (7,91).

Další jičínskou naději Lucii Kozlovou potkala bohužel v rozběhu smolná diskvalifikace za ulitý start, jinak by se pravděpodobně ve finále bila s Magdalénou Menčíkovou o bronzovou pozici. Chuť si ale spravila na dvoustovce, kde výkonem 25,69 brala stříbro. Nedokázala porazit pouze vítězku šedesátky Novotnou (25,45).

Na halový přebor se dostavila také vytrvalecká skupina Luby Pokorného. Na trati 1500 metrů to zacinkalo hned dvakrát – mezi muži vybojoval stříbro Jakub Krabec (4:14,71) a mezi ženami Gabriela Veigertová (4:59,01). Dalším úspěchem ze středních tratí je bronzová medaile Veroniky Suchardové, která dokončila závod na osm set metrů v čase 2:30,23. Verča se připravuje pod vedením pana Vlastimila Jenčka, jenž je čerstvým nositelem Ceny města Jičína.

V trojskoku nás zastoupila Adéla Brádlerová, která vybojovala bronz za výkon 10,27. Krásným vyvrcholením byly štafety na 4×150 metrů. Dívky v sestavě Valentová, Suchardová, Bleptová, Kozlová braly v silné konkurenci bronz za dvěma domácími štafetami. Jejich čas byl 1:21,39. Bronzová radost byla u mužů umocněna tím, že naše štafeta dokončila závod v souboji s Českou Lípou tak těsně, že si nikdo kromě cílové kamery nemohl být jist výsledkem. Nakonec se na kvarteto Resl, Tměj, Nauš a Zikmund usmálo štěstí, když naši sprinteři o pouhé tisíciny brali třetí místo.

Závod tak lze považovat za vydařený a nezbývá než popřát atletům a atletkám další povedené akce v jičínských barvách. Kompletní výsledky naleznete zde

Sprinterky Kačka Půhoná a Majda Menčíková
Majda Menčíková přebírá zlatou medaili za skok daleký
Gabča Veigertová stříbrná mezi mílařkami
Běžec Jakub Krabec na stříbrné bedně za 1500 metrů
Áďa Brádlerová převzala bronz za trojskok
Druhé místo Lucky Kozlové z dvoustovky
Lucka Kozlová, Verča Suchardová, Anička Bleptová a Jáňa Valentová
Štěpán Resl, Adam Zikmund, Adam David Tměj a Jarda Nauš