Jablonec – V sobotu 21. 2. hostila jablonecká atletická hala přebor nejmladších atletů z přípravek. Atletičtí elévové změřili své síly v trojboji, když absolvovali sprint na 50 metrů, skok daleký a hod jednokilovým medicinbalem. Na závěr se o přebornické tituly utkali ve štafetě na 4×150 metrů. Jičínský atletický klub reprezentovali tři desítky začínajících atletů.

Nejvíce se dařilo v nejmladší kategorii dívek Nikole Jenčkové, která mezi jednačtyřiceti soupeřkami nenašla přemožitelku a stala se krajskou přebornicí. V první polovině startovního pole se umístila z jičínských závodnic ještě Maruška Tlapáková, která skončila na místě šestnáctém. Úspěšné bylo také štafetové kvarteto, které ve složení Eliška Šudová, Nikol Šnokhausová, Marie Tlapáková a Nikola Jenčková vybojovalo bronzové medaile.

Ve stejné kategorii chlapců, kde startovalo 33 borců se na sedmé místo prosadil Jakub Charousek, desátý skončil Míla Stránský a dvanáctý Lukáš Hanč.

Nejpočetnější zastoupení bylo ve starší kategorii dívek, kde startovalo 101 závodnic. Nejúspěšnější z jičínské výpravy byla Veronika Szturcová na sedmnáctém místě, Tereza Zichová skončila 23. a Veronika Grohová na místě 32.

Těsně za medailovými pozicemi ve starší kategorii skončil Jáchym Bohuňovský, na kterého zbyla nepopulární čtvrtá příčka. Mezi sedmi desítkami startujících chlapců se neztratil ani 23. Matěj Havelka.

Pro většinu jičínských borců to byly první halové závody v jejich kariéře. Jak říká klasik není vítězství až tak důležité (i když jistě příjemné), ale hlavní je účast a získání zkušeností. A to se splnilo v plné míře.