Dne 30. září se na turnovském atletickém stadionu uskutečnilo finále krajského přeboru družstev mladšího žactva (ročníky narození 2005 a 2006). Mezi nejlepších devět družstev z celého libereckého kraje v kategorii dívek i chlapců si zajistily postup oba naše týmy. Každé družstvo mohlo být sestaveno až z šestnácti členů, kteří se snažili posbírat body za hodnocená umístění – bodovalo nejlepších deset atletů na každé z následujících disciplín: 60m, 150m, 300m, 800m, 60m př., výška, dálka, koule, oštěp, kriket, 2000 metrů chůze a štafeta na 4×60 metrů.

Jelikož chlapci se na utkání dostavili v počtu pouze tří závodníků, bylo předem jasné, že budou bojovat pouze o individuální výkony. Trio Aleš Moravec, Matyáš Filip a Ondřej Myslivec obsadilo devátou pozici.

Dívky složily družstvo téměř kompletní, nakonec se jich zúčastnilo čtrnáct: Barbora Pitrová, Klára Horáčková, Sára Rejlková, Šárka Havlová, Tereza Kirschner, Kateřina Havelková, Barbora Plevová, Nela Pokorná, Lucie Ulvrová, Amálie Babáková, Pavlína Drahoňovská, Hana Jedličková, Anna Rejhová a Michaela Lokvencová.

Dívky po celý den sbíraly body téměř ze všech disciplín a některé výkony byly velmi povedené. Nejlepšího individuálního umístění dosáhla Barbora Plevová v závodě na 800 metrů, kde obsadila druhou příčku díky krásnému novému osobnímu rekordu 2:37,91. Bodová ztráta naopak přišla ve štafetě, kde lepší z našich čtveřic musela sbírat kolík ze země a doběhla daleko za očekáváním i soupeřkami.

Celkově se dívky umístily na sedmém místě z devíti účastníků, několik bodů za domácím Turnovem, a nenavázaly tak na stříbrné představení svých kolegyň kategorie nejmladšího žactva z minulého víkendu. Je nutné uznat, že na týmy z přední části tabulky scházela jak kvalita výkonů, tak vyrovnanost jednotlivých závodnic z družstva. Již teď se ale můžeme těšit na příští sezónu, kdy nás budou v této kategorii reprezentovat silné ročníky 06 a 07 (většího družstva se zřejmě dočkají i chlapci), které budou jistě chtít žebříčkem o nějakou tu příčku vystoupat.

Radost jsme tak mohli mít alespoň z některých vydařených individuálních představení. Trenéry zúčastněných atletů jsou pánové Vlastimil Jenček, Adam Zikmund, Miroslav Hnát a paní Jana Naušová, kterým patří poděkování za celoroční přípravu a podporu na samotných závodech.

Utkání ovládli chlapci z Mladé Boleslavi a dívky z LIAZu Jablonec. Celkové výsledky jsou k nahlédnutí na webových stránkách www.atletika.cz