V sobotu 21. září se do Turnova sjela krajská atletická špička z mladšího žactva. Konalo se zde totiž krajské finále družstev této kategorie. Z pohledu jičínského oddílu byly naděje vkládány hlavně do dívek, které mají nyní početnou základnu a ovládly svou základní skupinu. U chlapců se naopak s velkým úspěchem nepočítalo, neboť naši bojovali proti šestnáctičlenným družstvům v počtu sedmi borců. Výsledek byl nakonec poněkud paradoxní, neboť obě družstva dosáhla stejného celkového umístění.

Obě soutěže byly ale dosti odlišné. Chlapci vybojovali 35 bodů a medaile byly v nedohlednu. Z individuálních výkonů musíme vyzdvihnout skok vysoký Matyáše Munzara, který se přenesl přes laťku ve výšce 147 centimetrů a zapsal nový osobní rekord. Na krásném pátém místě z devíti celků se dále podíleli (abecedně řazeno): Václav Drahoňovský, Matyáš Filip, Martin Kryspín, Radim Kuncl, Ondřej Myslivec a Jakub Ticháček.

Naproti tomu dívky zaostaly se ziskem 87,5 bodů pouhých 12,5 bodů za bronzovou pozicí z rovněž devíti družstev. To navíc při absenci výborné oštěpařky Michaely Lokvencové; pár chybiček nastalo i v rámci nasazení na jednotlivé disciplíny. Holky se rvaly do poslední disciplíny. Z pozic “na bedně“ (za individuální výkony se medaile neudělovaly) můžeme jmenovat následující: Pavlína Drahoňovská skončila stříbrná ve vrhu koulí výkonem 10,72, Viktorie Bártová obsadila ve skoku vysokém rovněž druhou pozici za výkon 143 a Kateřina Havelková si doběhla na třístovce časem 45,97 pro třetí příčku. Všechny tyto výkony jsou pochopitelně novými osobními rekordy.

Dalšími skvělými výkony podpořily svůj tým tyto dívky (abecedně): Amálie Babáková, Timea Berná, Elena Brožková, Ella Drahoňovská, Anežka Frýbová, Viktorie Kesselgruberová, Aneta Rajmová, Anna Rejhová, Sára Rejlková, Natálie Semecká, Lucie Ulvrová a Denisa Vítová.

Celkové pocity ze soutěže byly tak nakonec smíšené – ačkoli atleti i atletky předvedli některé výborné výkony a nelze jim vlastně nic vytknout, tak přeci jen páté místo dívek má poněkud hořkou pachuť, neboť všichni věřili v medaili, která byla nakonec opravdu blízko.

I tak se ale jedná o krásný výsledek obou družstev a my se můžeme jen těšit na další sezónu, kdy budou naše mladé naděje bojovat v kategoriích mladšího a staršího žactva. Drtivá většina z nich se připravuje v tréninkové skupině Míry Hnáta a Adama Zikmunda.