Osm dní po úspěšném působení na finále KPD mladšího žactva čekaly na dvě jičínské atletky příjemné povinnosti v podobě reprezentace svého kraje. Liberecký kraj závodil v Jablonci nad Nisou proti soupeřům z krajů Pardubického, Královéhradeckého a hlavního města Prahy. Naše dívky se do nominace dostaly díky výkonům z celé sezóny, ale předně díky vydařenému finále KPD, kde si obě vytvořily nové osobní rekordy.

Liberecký kraj, jehož značnou část tvořili dívky z Jablonce a kluci z Mladé Boleslavi, nakonec vybojoval dle očekávání druhé místo za Prahou, na třetím místě skončili reprezentanti Pardubic před výpravou Hradeckého kraje.

I naše dívky přispěly k tomuto pěknému výsledku, když výškařka Bártová zopakovala svůj týden starý osobní rekord 143 cm a koulařka Drahoňovská zapsala druhý nejlepší životní výkon 10,30. To jim stačilo na čtvrté, respektive páté místo ze dvanácti účastnic.

Pro Páju a Vikču se jednalo o první podobnou zkušenost a jistě je tento závod povzbudil do dalšího atletického snažení. Obě dívky se připravují pod vedením Mirka Hnáta a Adama Zikmunda. Doufáme, že se podobných akcí bude v budoucnu zúčastňovat stále více našich šikovných svěřenců.