Již podruhé jsme si jako cílovou destinaci vybrali Benecko a hotel Bára na začátku běžeckých tras, který nabízí pro naše potřeby ideální zázemí. Ačkoli jsme pro letošek zarezervovali dřívější termín (3. až 6. října), počasí bylo oproti minulé zkušenosti výrazně chladnější a deštivější – v neděli ráno nás dokonce překvapily teploty pod bodem mrazu.

I přes ne úplně příznivé podmínky se nám ale podařilo absolvovat bohatý program, zaměřený především na zážitkové hry v lese. Část soustředění byla také věnována obecné atletické průpravě, vytrvalost jsme pak natrénovali při společném šestikilometrovém výběhu.

K zasloužené relaxaci jsme využili saunu a parní komoru přímo v hotelu, partu jsme utvrdili při zchlazování se ve venkovním bazénu. Večerní program byl věnován sledování právě probíhajícího mistrovství světa v atletice, využili jsme také zdejšího klavíru a pořádně si společně zazpívali.

Soustředění se zúčastnilo rekordních 42 svěřenců, 4 trenéři a 1 pes a navázalo na předchozí úspěšné podniky. Příští pobytová akce nás čeká v dubnu, kdy proběhne klasické soustředění na stadionu v Houšťce.